SNFM.ro


Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013Centrul de Excelență în
Promovarea Femeii
pe poziții calificate și înalt calificate
în Sectorul Comercial

SNFM

Noutatile FormatorilorImportanta femeii in afaceri

Postat de Tina Ciursa07 September 2015

Importanta femeii in afaceri
Care este perspectiva unei femei asupra afacerii?

Din experienta mea am vazut ca intre un barbat si o femeie cu o pregatire egala (daca ne uitam numai la activitatea profesionala si nu daca este casatorit, are copii, etc.) femeia are o valoare mult mai mare pentru modul in care vede o afacere… Un barbat vede un business ca o reusita personala, are nevoie sa se afirme ca barbat prin functia detinuta… O femeie nu priveste la fel, afacerea nu este o afirmare personala, ea va conduce compania un pic ca o mama.

Pentru ca sa mearga bine o afacere sunt 3 ingrediente foarte importante pe care trebuie sa le avem in vedere:
1. Investitia,
2. o piata de desfacere
3. resursa umana, care se dezvolta in timp, o data cu compania

Statistic, femeile manager raman mai mult timp intr-o companie, se dezvolta impreuna cu compania. Barbatii manager au un alt stil de management, nu sunt atat de atasati de o companie si pleaca mult mai usor.
Daca mergeti intr-un magazine, faceti un tur al acestuia si va intrebati daca directorul de magazine este barbat sau femeie, va puteti da seama din modul de organizare al magazinului. Daca este bine aranjat, curat, etc., de obicei directorul este o femeie.

<< Înapoi